6 ugers selvvalgt kursus for arbejdsløse

Min første uge som arbejdsløs var nærmest uvirkelig – det føltes nærmest som et shock ikke at skulle op og på arbejde om morgenen. Jeg vågnede 6.30 som normalt og lå og stirrede på vækkeuret nærmest for at vente på at det ringede, men det gjorde det bare ikke. Tænk at man ligefrem kunne savne de kolde vintermorgener hvor uret ringede og man vidste man skulle ud i kulden og på arbejde. Mange gange har jeg forbandet det vækkeur, men pludselig savnede jeg det. Ikke bare arbejdet, men også det sociale sammenhold med kollegaerne.

Ny tilværelse som arbejdsløs

Nu var tiden altså kommet til at prøve kræfter med en ny tilværelse som arbejdsløs, det er første gang i mit liv men som man siger, er der jo en første gang for alt. Efter at have kommet mig over det værste shock fik jeg efterhånden så meget styr på tilværelsen at jeg nu begyndte at se på muligheder fremfor begrænsninger.

Mødet med A-Kassen

Efter et par uger kom brevet – indkaldelse til møde med A-kassen og en masse fine ord omkring rettigheder og pligter osv. Jeg så allerede for mig at man nu skulle igennem hele det bureaukratiske cirkus omkring hvad man skal og hvad der forventes. Selve mødet handlede selvfølgelig om vores pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, at man skulle holde øje med jobopslag fra jobnet osv. Men noget der faktisk fangede min interesse var muligheden for selv at finde et kursus i første ledighedsperiode – noget de kaldte for 6 ugers selvvalgt uddannelse eller kursus.

Man har nemlig som nyledig mulighed for at finde sig et godkendt kursus og således få det betalt. Vi fik en liste med forskellige hjemmesider med nogle oversigter forskellige aktører og kursus udbydere, som alle var godkendte til at kunne tilbyde ledige 6 ugers kursus.

Da jeg kom hjem satte jeg mig straks til computeren og besøgte en masse forskellige hjemmesider, der var faktisk kurser i alt mellem himmel og jord – lige fra EDB kurser til hygiejne kurser indenfor kantine drift. Jeg har fundet 3 forskellige kurser og måske kan jeg kombinere de 2 af kurserne. Så næste uge har jeg bestilt tid hos en jobvejleder på jobcentret for at få lavet en handlingsplan. Jeg glæder mig allerede til at komme i gang – det er faktisk fedt at man rent faktisk kan vælge noget som rent faktisk har ens interesse, fremfor bare at blive sendt på et eller andet ligegyldigt kursus.